Iată 3 pași cum planifici o vizită la Cetatea Soroca altfel

La 160 km distanță de Chișinău, pe malul Nistrului, se află Cetatea Soroca, simbolul țării noastre. Cetatea a fost construită de Ștefan cel Mare în sec XVI și este unicul monument medieval din Moldova.  

De-a lungul timpului, aici, au pășit personalități marcante ca: Ștefan cel Mare, Petru Rareș, Dimitrie Cantemir, țarul rus Petru I, Bodan Hmelnițchi cu fiul său Timuș și Alexandru Suvorov. Astăzi Cetatea Soroca este una din cele mai cunoscute destinații turistice din Moldova.

Când vine vorba de planificarea unei vizite la cetate, probabil majoritatea folosesc formula clasică “Veni Vedi Vici”. Am fost, am văzut, am cucerit.

Ce-ar fi dacă ți-ai organiza o vizită la Cetatea Soroca altfel?

Ce-ar fi dacă ți-ai planifica un traseu mult mai complex care ar include locuri noi și experiențe autentice?

Iată cum îți planifici o experiență nouă în câțiva pași:

1. Schimbă traseul. La cetate, poți ajunge nu doar pe drumul clasic Chișinău-Soroca, dar și pe alte rute. Include cel puțin o direcție unde nu ai fost niciodată. De exemplu, noi am venit de la Edineț prin Drochia. Acolo am făcut popas la câteva monumente istorice.

2. Combină vizita cu un eveniment. Documentează-te din timp ce evenimente au loc în zonă sau pe ruta aleasă. De exemplu:  Festivalul Mărului sau Ziua orașului Soroca, etc. Așa vei prinde doi iepuri deodată.

3. Trăiește experiența localnicilor. Stai la un restaurant sau cafenea din oraș. Dacă vrei o experiență autentică, mergi într-un sat de lângă Soroca. Acolo vei găsi locuri unde te poți scălda. Te vei conecta cu mediul rural în forma lui pură: natură, păsări și animale de casă, etc. Bucurie adevărată! Pentru a afla unde poți merge întreabă un localnic din timp. Cu siguranță vei găsi pe cineva pe care-l cunoști.

În concluzie…

Orașul Soroca este foarte ofertant în plan turistic. Chiar dacă ai mai fost la cetate, să știi că, de fiecare dată poți trăi experiențe noi. Totul depinde doare de creativitatea și alegerea ta. Vei dori să vezi Lumânarea și să urci scările, să vizitezi muzeul orașului sau să faci o plimbare pietonală în zona romilor.

Urmează pașii și data viitoare cu siguranță vei trăi o experiență nouă!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *