Cetatea Albă – demonstrația vie a istoriei noastre

Sunt profund impresionată, încântată, mândră și recunoscătoare că avem în  istoria noastră domnitori ca Alexandru cel Bun și Ștefan cel Mare care ne-au lăsat o moștenire bogată. Una dintre cele mai mari moșteniri ale noastre pe care o putem vedea și de care ne putem atinge astăzi sunt Cetățile Moldovei. Cetatea Albă și celelalte cetăți sunt demonstrația vie a istoriei noastre oferind o oportunitate extraordinară de a ne conecta cu trecutul nostru.

La 170 km distanță de Chișinău se află Cetatea Albă, considerată cea mai veche și cea mai mare cetate a Moldovei medievale.  De-a lungul timpului aceasta a fost sub dominația grecilor, dacilor, romanilor, genovezilor, tătarilor, turcilor, moldovenilor, rușilor, pentru ca în final să fie a ucrainenilor cu denumirea oficială Akkerman.

Istoria Cetății este lungă și bogată. Astăzi internetul este generos în surse de informare pe acest subiect, dar eu sunt adepta proverbului “Mai bine odată vezi decât de 10 ori să auzi ”.

PRACTIC:

  1. Cetatea se întinde pe o suprafață de 9 ha, așa că sunt câteva ore bune de explorat. Doar pentru turul Cetății este nevoie de minimum 2 ore.
  2. Are o infrastructură modernă dotată cu o zonă de picnic, tobogan pentru copii, distracții pentru adulți și o gheretă care oferă băuturi și gustări.
  3. Cetatea Albă are un program de lucru avantajos. Dacă vreți să mergeți aflați detalii aici: http://akkerman-fort.org/admission

“Un popor care nu-și cunoaște istoria e ca un copil care nu-și cunoaște părinții” Nicolae Iorga

DESCOPERĂ ȘI IUBEȘTE!

1

 

 

 

 

145
5 69
img_4942 img_4974 713 16 20

8
10 122426
2728 29 31 32 36 38 39 40 40

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *